Grupa je osnovana 2014. godine a njenim nazivom članovi benda želeli su da pošalju poruku razumevanja i prijateljstva dveju kultura, kao i da muzička umetnost ne poznaje granice. Iza sebe imaju dva objavljena albuma „‘Ajde! ‘Ajde! ‘Ajde!“ i „Mesečina“. Na njihovom repertoaru nalaze se neke od najpoznatijih naših pesama kao što su „Mesečina“, „‘Ajde Jano“, „Ederlezi“, „Niška banja“, i druge. Pre beogradskog koncerta, bend će nastupiti 16. januara na festivalu Kustendorf.

Koncert je omogućila kompanija Japan Tobacco International u saradnji sa Ambasadom Japana u Srbiji, a ulaz će biti slobodan. Ulaznice je moguće preuzeti na biletarnici UK „Vuk Stefanović Karadžić“.

Japanski umetnici u Srbiji

Kompanija Japan Tobacco International je tradicionalno najveći korporativni promoter japanske kulture i tradicije. Pod njenim pokroviteljstvom, Srbiju su prethodnih godina posetili neki od najznačajnijih japanskih umetnika današnjice, među kojima su pozorišna trupa „A La Place“, sastav perkusionista „Ondekoza“, Gocoo bubnjari, tradicionalna grupa Variki, čuvena pijanistkinja Ingrid Fuđiko Heming i mnogi drugi afirmisani japanski umetnici.