Kontrolisaće se i taksi udruženja 1Ilustracija Foto: FoNet/Božidar Petrović

„Taksisti S. M. iz Beograda, koji je nelegalno obavljao ovu delatnost, privremeno je oduzet automobil marke „reno senik”, a proverom je utvrđeno da je brisan iz registra taksista u APR i da je koristio krovnu oznaku „Gold taksija”. Nelegalnom taksisti G. K. iz Beograda privremeno je oduzet automobil marke „fiat multipla”. Utvrđeno je da je G. K. brisan iz registra taksista, a da je imao na automobilu krovnu oznaka sa grbom Grada Beograda. „Divljem taksisti” M. Z. iz Beograda privremeno je oduzet „sitroen C5”. Utvrđeno je da je M. Z. imao dozvolu za vršenje taksi usluga na teritoriji opštine Apatin, a da je nelegalno koristio tablu „Naksis taksija”. „Divljem“ taksisti I. A. iz Beograda privremeno je oduzet automobil marke „folksvagen pasat”. Utvrđeno je da je I. A. imao taksi dozvolu za vršenje taksi usluga na teritoriji opštine Apatin. „Divljem taksisiti” D. M. iz Beograda privremeno je oduzet automobil marke „dačija logan”, a utvrđeno je da je ova osoba brisana iz registra taksista u Agenciji za privredne registre i da je nelegalno koristio krovnu oznaku Gold taksija”, saopštile su dve nadležne službe.
Komunalna policija Beograda najavila je i da će narednih dana izvršiti i kontrolu taksi udruženja čije su oznake koristili nelegalni taksisti, kako bi se utvrdilo pod kojim uslovima su ih posedovali.
Oni podsećaju i da Komunalna policija i Saobraćajna inspekcija Grada vrše privremeno oduzimanje nelegalnih taksi vozila primenjujući nova zakonska ovlašćenja koja su data Komunalnoj policiji.
„Od početka primene ovlašćenja 29. decembra, privremeno je oduzeto ukupno 21 vozilo. Ova aktivnost će biti nastavljena sve dok na teritoriji grada Beograda bude nelegalno radio i poslednji „divlji taksista”. Grad neće tolerisati rad „divljih“ taksista koji varaju građane, ne plaćaju poreze državi i brukaju nas kod turista. Grad je odlučan da ovu odluku sprovodi dosledno“, naveli su iz Komunalne policije i Saobraćajne inspekcije.

G. R.