Kršić (SRS): Zašto vlast ćuti o radu JKP Beogradski metro i voz? 1Uroš Kršić (SRS) Foto: Beta/Milan Obradović

Član Centralne otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke (SRS) Uroš Kršić upitao je danas zbog čega se ćuti o radu JKP „Beogradski metro i voz“, nakon što nije dobio odgovor gradonačenika Zorana Radojičića o poslovanju tog preduzeća koji je ranije zatražio.

Na konferenciji za novinare Kršić je podsetio da, prema podacima finansijskog izveštaja iz Agencije za privredne registre, „Beogradski metro i voz“ posluje sa dobitkom od 23,6 miliona dinara, dok je poslovni prihod ove kompanije na kraju 2019. godine bio 97,7 miliona dinara.

To preduzeće trenutno ima 17 zaposlenih, a tokom 2020. godine planirano je zapošljavanje još 11, jer je povećan obim posla, naveo je Kršić.

„Gradska vlast je 5. oktobra izjavila da će izgradnja metroa početi u decembru 2021. godine, kada je tačno 50 godina otkako je obećan metro u Beogradu“, kazao je Kršić.

Beogradski metro i voz je angažovao četiri austrijske firme koje će imati savetodavnu ulogu u izgradnji metroa, a ta usluga će gradjane koštati 739.560 evra iako je tender raspisan, dodao je Kršić.

Kršić zaključuje da su to samo neke od nepravilnosti do kojih je došao SRS i koje se kriju od javnosti, a svi gradjani su poreski obaveznici i učestvuju u finansiranju ovog preduzeća, i zato od gradjana ne sme ništa da se krije.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.