Foto: BeoInfo

Upozoravamo građane da će lažni nalog prepoznati po tome što na njemu piše „Kazna za neplaćen parking“, dok su na isečku koji pripada „Parking servisu“ ispisani: broj naloga, registracija, marka vozila, adresa, parking zona, datum i vreme izdavanja naloga, broj kontrolora, kao i iznos za plaćanje. Takođe, lažni nalog građani mogu da prepoznaju i po pogrešnom iznosu za plaćanje. Cena dnevne parking karte u plavoj zoni, gde su uočeni falsifikovani nalozi je 720 dinara, dok je cena u prvoj, drugoj i trećoj zoni 1870 dinara. Parking servis ne izdaje dnevne karte po ceni od 1000 dinara, navodi se u saopštenju ov og preduzeća.

Na nalogu Parking servisa nije ispisano da se vozilo „nalazilo na parking prostoru bez plaćenog parking mesta“ već samo da se uplatom u roku od osam dana ostvaruje pravo na popust.

Kontrolor Parking servisa koji je radio na Novom Beogradu uočio je tokom dana plavi nalog za dnevnu kartu sa prikačenim falsifikovanim isečkom koji ne pripada „Parking servisu“. Isečak i podatak koji je otkucan nije odštampan od strane Parking servisa. Na isečku je navedeno ime i sedište našeg preduzeća, registarska oznaka vozila, kao i ostali podaci, među kojima je iznos od 1.000 dinara i broj žiro računa koji ne pripada Parking servisu.

JKP Parking servis oštro osuđujuje one koji na ovakav žele da pribave protiv pravnu novčanu korist koristeći dokument (nalog) sa podacima našeg preduzeća. Slučaj je odmah prijavljen policiji, a Preduzeće podnosi krivičnu prijavu. Ovim putem upozoravamo sve sugrađane da provere sve podatke ukoliko dobiju dnevnu parking kartu.