– Model privatizacije je jako dobar, jer za razliku od prethodnih privatizacija, koje su podrazumevale prodaju kompletnog kapitala, štiti gradsko građevinsko zemljište, koje neće biti na prodaju. Prodaje se samo poljoprivredno zemljište sa pripadajućim objektima i stočnim fondom, dakle samo deo imovinskog paketa, ono što nije strateška delatnost Grada– naveo je Mali. Grad će, kao osnivač u saradnji sa Agencijom za privatizaciju, tražiti da se zadrži kontinuitet delatnosti, odnosno poljoprivredna proizvodnja.

Mali je kazao da će se tražiti jasni kriterijumi, jake bankarske garancije, kao i drugi mehanizmi kojima se omogućava istrajnost u održanju kontinuiteta delatnosti.

– Cilj nam je da se privatizacija ne zloupotrebi i ne preimenuje i iskoristi za druge namene, da preduzeće ostane poljoprivredni kombinat i da zemljište ostane u svrhu proizvodnje poljoprivrednih proizvoda, s obzirom na značaj koji ima za snabdevanje tržišta mlekom, mlečnim proizvodima i mesnim sirovinama– rekao je Mali.

Na bazi preliminarnog ispitivanja tržišta i ponuda koje su stigle Agenciji za privatizaciju, PKB jedno od najatraktivnijih preduzeća u njenom portfoliju, istakao je Mali. Trenutno se radi na sređivanju imovinsko-pravnih odnosa, kako bi se privatizacija PKB-a privela kraju, a Odluka o privatizaciji biće razmatrana na Skupštini grada početkom jula, objasnio je on.