Gledalac je pitao kada će biti asfaltirana Avalska ulica u Kaluđerici, koja se nalazi na spoju opština Zevzdara i Grocka? On je naveo da je već 30 godina u toj ulici blato i smeće, te da je ulica u blizini auto-puta Beograd-Niš i da je pravo ruglo grada.

Gradonačelnik je rekao da je rebalanskom budžeta grada, koji je usvojen pre nekoliko nedelja, opredeljen novac za tu namenu.

Ukoliko vremenski uslovi dozvole taj put će biti asfaltiran do kraja godine, ukoliko ne, to će biti urađeno odmah nakon zime, sa početkom nove građevinske sezone, objasnio je Mali.

Kada je reč o Gradskom centru za smeštaj dece i omladine u Šekspirovoj ulici, jednog građanina je zanimalo zbog čega grejanje nije povezano na dva objekta koja se nalaze u dvorištu pored glavne zgrade i nisu predata na upotrebu, a izgrađena su pre dve godine?

Taj objekat je, kako je rekao, građevinski završen pre dve godine, a projekat je, koji je počela prethodna gradska vlast, podrazumevao da se topla voda iz bunara izvlači i da se na taj način greje, ali je utvrđeno da u bunaru nema dovoljno tople vode.

Prethodni period iskoristili da uradimo izmenu tehničkog rešenja, kako bi se objekat grejao na daljinsko grejanje. Završava se tehniča dokumentacija i taj sistem grejanja će u narednih nekoliko meseci biti implementiran, tako da ćemo do polovine naredne godine taj objekat otvoriti, najavio je Mali.

Kada će JKP „Gradska čistoća“ postaviti odvojene kontejnere za staklo, papir, limenke i drugi otpad kako bi se on efikasnije koristio, interesovalo je jednog sugrađanina iz Sremčice.

Protekle tri godine na hiljade kontejnera i kanti za otpad je postavljeno po celom gradu. Verujemo u reciklažu i čistiji i zeleniji Beograd. U Sremčici već sledeće sedmice počinje podela kanti svakom domaćinstvu, tako da će imati priliku da recikliraju i odvajaju otpad.

Ukoliko bude potrebe za postavljanjem kontejnera učinićemo i to. To radimo i u drugim delovima grada i taj projekat se pokazao kao dobar, odgovorio je Mali.

Na pitanje šta se dešava sa hotelom Jugoslavija, Mali je rekao da se trude i pokušavaju da grčkog investitora, koji tu zgradu drži već desetak godina, „poguramo“ da realizuje tu investiciju.

On traži nekog partnera i mi pokušavamo da mu pomognemo u tome. Video sam taj projekat, sjajan je, nama treba rekonstruisani hotel Jujgoslavija, rekao je Mali.

Projekat podrazumeva još dve poslovne kule i mali tržni centar, objasnio je gradonačelik i dodao da će se potruditi da u narednih nekoliko nedelja izađe sa konkretnijom informacijama.

Gradonačelnik je izrazio volju da odgovori na sva pitanja i naveo da on svakog petka prima građane, što je praksa poslednje tri godine, kao i da svi članovi Gradskog veća, takođe, razgovaraju sa sugrađanima, a svi sekretarijati Gradske uprave su otvoreni svakog radnog dana.