Borko Milosavljević, pomoćnik gradonačelnika Beograda Foto: Beoinfo

Govoreći o poslovanju javnih gradskih preduzeća, Milosavljević je za TV Pink rekao da su ona postala primer koji najbolje pokazuje kako se radilo pre, a kako danas, prenosi gradski sekreterijat za informisanje.

Javna preduzeća su do 2013. godine bile oaze pravljenja nepotrebnih troškova i prostora da se posao da svojim dobavljačima i firmama, rekao je Milosavljević, navodeći da su ona sada u funkciji građana.

Prema njegovim rečima, u Parking servisu dobit je povećana 30 puta, Gradska čistoća je uzimala pozajmice da bi mogla da isplati plate, a danas ima 29 puta veću dobit.

Ada Ciganlija je, kaže, pravila gubitak od četiri miliona dinara uprkos subvencijama, a danas imaju 5,9 miliona dobiti.

Javna preduzeća su ponovo u funkciji građana, a to do 2013. godine nije bio slučaj, već su bila u funkciji privatnih veza. Danas 85 odsto dobiti ide u gradski budžet, odakle se finansira socijalna zaštita, sport, kultura i drugi segmenti, kaže Milosavljvić.

On je istakao da je, zahvaljujući predsedniku države i premijerki, stvoren makroekonomski ambijenta koji je otvorio vrata za investicije, kao što su projekti poput Vinče, obilaznice oko Beograda, mostova i Beograda na vodi.

Ništa ne radimo stihijski, već sa vizijom i planom, što na kraju dovodi do rezultata, naglasio je Milosavljević, koji je rekao i da se socijalne politika vodi na realnoj osnovi, bez kašnjenja u isplatama najugroženijim kategorijama
stanovništva.