Foto: EPA/ CEM TURKEL

Kako je istakao, gostujući na RTS-u, najveći izazov, ali i uspeh, bilo je upravo to što je „Final Four” doveden u Beograd.

– Izazov je bio „pobediti” u jakoj konkurenciji kandidata, naročito ako se ima na umu da su poslednjih godina domaćini bili Berlin, London, Pariz, Madrid, Istanbul – naglasio je Nikodijević, podsećajući da u organizaciji zajedno učestvuju Grad Beograd i Vlada Republike Srbije, uz veliku pomoć predsednika Srbije, stoji u saopštenju Beoinfo.

Situacija u Beogradu se umnogome menja, kako ekonomska tako i bezbednosna i politička, a Beograd i Srbija su prepoznati da mogu da odgovore svim izazovima moderne Evrope, dodao je on.

– Standardi organizacije veoma su visoki, a ugovorom su precizirani bezbednosni kriterijumi. Obaveza je učešće Ministarstva unutrašnjih poslova, Vojske Srbije i svih službi bezbednosti, u koordinaciji sa službama ostalih zemalja koje imaju učesnike. Sve pripreme su završene i očekuje nas veliki sportski spektakl – naglasio je Nikodijević.

Predsednik Skupštine grada istakao je i da „Štark Arena” dobija opremu kakvu nije imala do sada, koja će nakon toga ostati u njoj, navodi se u saopštenju za medije.

Očekuje se oko petnaest hiljada gostiju, a Beograd će biti centar ne samo košarkaškog sveta već i čitave Evrope, čije će oči biti uprte u njega.

– Broj turista svake godine raste, a sam turizam je najbrže rastuća privredna grana kod nas. Godina 2017. bila je rekordna jer je Beograd ugostio milion stranih turista, a broj noćenja iznosio je dva miliona. U prvom kvartalu ove godine povećanje je za čak 19 odsto u odnosu na 2017. To su izuzetni podaci – rekao je Nikodijević.

U beogradskoj „Štark Areni” četiri evropske ekipe – Real Madrid, CSKA Moskva, Fenerbahče i Žalgiris Kaunas boriće se za titulu prvaka „Turkish Airlines EuroLeague 2017/2018”, koja je jedna od najpopularnijih svetskih košarkaških liga, a u prilog tome je informacija da se po prosečnoj poseti utakmice nalazi na drugom mestu, odmah nakon NBA lige.