Nikodijević: Cilj je podstaći veća ulaganja 1Foto: Arhiva

Rebalans je deo opšte politike grada i ne sme biti ni dinar manje za socijalna davanja, obrazovanje, predškolske ustanove, a sa druge strane ne smeju se zaustaviti ni investicije. Kada poslujete domaćinski i imate povećane proihode u budžetu, onda imate i dovoljno novca za najširu lepezu oblasti. Odvojićemo za vrtiće tri milijarde dinara i nastavićemo izgradnju državnih vrtića. Naše mere populacione politike uskladićemo s merama Vlade Srbije, a nova odluka o davanjima porodiljama za treće dete nadogradnja je onoga što je grad dosad radio. Današnje mera pomoći trudnicima od 30.000 dinara samo je dodatak na mere koje do sada postoje, one se kumulativno sabiraju tako da porodilja sa trećim detetom u Beogradu može da računa na 65.000 dinara, istakao je Nikodijević.

Kada poslujete domaćinski, kako je istakao, i imate izdatih građevinskih dozvola izdatih za 500.000 kvadrata, više poreza na imovinu, rekordno nisku nezaposlenost i povećane prihode od poreza na zarade, onda imate dovoljno sredstava za sve.

Budžet je izbalansiran tako da pokrije sve osnovne potrebe Beograđana i da se ovaj grad na najbolji način razvija. Posle četiri godine idemo samo uzlaznom putanjom, bez negativnih amlituda ni jednoj oblasti. Cilj današenjeg zasedanja Skupštine jeste da podstaknemo još veća ulaganja, zaključio je Nikodijević.