Nikodijević: U Beogradu trenutno radovi na 40 kilometara saobraćajnica 1Foto: Beoinfo

Kako je tom prilikom precizirao, nakon što su ekipe JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” otklonile kvar, ekipe „Beograd-puta” izvele su obimne radove na postavljanju nove asfaltne podloge u delu ove ulice. On je podsetio da se pucanje vodovodnih i toplovodnih cevi, nažalost, dešava u gradu, a da je glavni razlog starost instalacija.

U Beogradu se u ovom trenutku izvode radovi na velikom broju ulica i puteva, na bezmalo četrdeset kilometara saobraćajnica. U tolikom obimu dugo se nije radilo u glavnom gradu, istakao je Nikodijević.

On je podsetio da se radovi u Kneginje Zorke izvode prema planiranoj dinamici, te da bi trebalo da do 3. septembra ulica bude puštena u saobraćaj, a isto važi i za Takovsku. Neplanirani radovi zbog pucanja vodovodnih cevi obavljaju se u Kosovskoj i na vrhu Bulevara kralja Aleksandra, ali će u roku od 48 sati kvarovi biti sanirani i delovi ulica i asfaltirani, naveo je Nikodijević. Ove nedelje završni, habajući sloj asfalta dobiće i Bulevar oslobođenja, od Autokomande ka Trošarini.

Nikodijević je najavio i da radovi na rekonstrukciji Trga republike počinju ove nedelje.

Prema obimu, vrsti posla i načinu izvođenja obnavljanje Trga republike biće specifično. Radiće se 420 dana u tri smene, a građani će posredstvom video-linkova imati priliku da uživo prate radove. Do marta se ovde neće obustavljati saobraćaj, a onda će pojedini smerovi biti zatvarani kako bi se sprečile gužve. U septembru počinju i radovi u Karađorđevoj, od Brankovog mosta ka kuli, a u oktobru se okončava i kompletna rekonstrukcija Balkanske, rekao je Nikodijević.

U Beogradu se trenutno mnogo investira i radi, ocenio je Nikodijević, što je svojevrstan uvod u narednu godinu kada počinju radovi u 27. marta, Cara Dušana, Džordža Vašingtona, a nakon toga i u Kneza Miloša, za šta je glavni cilj veća protočnost saobraćaja.

Radi se planski i kako se završavaju jedni radovi, počinju drugi. Verujem da će Beograd za nekoliko godina imati potpuno novu putnu infrastrukturu, koja će olakšati svakodnevni život građana i omogućiti znatno veću protočnost saobraćaja, zaključio je Nikodijević.

Događaju su prisustvovali direktori „Beograd-puta” i „Beogradskog vodovoda i kanalizacije” Ivan Tejić i Dragan Đorđević.