O usvajanju projekta javno-privatnog partnerstva za obavljanje prigradskog i lokalnog saobraćaja na teritoriji grada odbornici će odlučivati na narednoj sednici, zakazanoj za danas.
Nikodijević je objasnio da će u javnom pozivu biti navedeni uslovi koje će prevoznici morati da ispune, a to su, između ostalog, da vozila budu klimatizovana i pokrivena video nadzorom, i dodao da su predviđeni podsticaji za prevoznike koji imaju vozila mlađa od sadašnjeg proseka.

– Građani će moći da vide i osete da imamo povećan broj polazaka u prigradskom saobraćaju. Javni poziv smo koncipirali tako da pruži veći standard i bolju uslugu građanima kada je u pitanju prigradski javni prevoz, odnosno ITS 2 – rekao je Nikodijević Tanjugu.
Na dnevnom redu sednice naći će se i predlozi izrade planova detaljne regulacije za 37 lokacija, a njihovim izradama, prema rečima Nikodijevića, ceo grad biće pokriven planskom dokumentacijom.
– To je ono čemu težimo već godinama, a što je preduslov za brži razvoj, veće investicije i izgradnju u prestonici – rekao je Nikodijević.

Posebno je istakao i Plan detaljne regulacije fekalnog kolektora od Hitne pomoći do Venizelosove ulice, koji će omogućiti povezivanje tog kraja grada na jedan fekalni kolektor.
– Ubrzano radimo da završimo kompletnu kanalizacionu mrežu koja će ići od Novog Beograda, preko Beograda na vodi, zatim Ade Huje, do Velikog sela, gde će se graditi prva fabrika za preradu otpadnih voda u Beogradu – kazao je Nikodijević.

Pred odbornicima će se naći i izmene odluke o javnoj rasveti i odluke o Gradskoj upravi grada Beograda.
Odluka o javnoj rasveti, ukazao je Nikodijević, stara je više od 30 godina, i njenim izmenama pitanjem uključivanja rasvete u prestonici baviće se nadležni sekretarijat i Gradsko veće, a ne Skupština grada.

Izmenama odluke biće omogućeno da se javna rasveta uključuje prema potrebi, u odnosu na vremenske prilike – oblačnost, vidljivost…
– Odluke će se menjati brže i efikasnije, u hodu i neće biti potreban ovoliki konglomerat da biste doneli najprostiju odluku o tome da upalite rasvetu u 20.30, a ne u 21 sat, ukoliko je velika oblačnost i ne vidi se dobro – objasnio je Nikodijević.
Odbornici će, između ostalog, razmatrati i izmene odluke o komunalnom redu, odluke o utvrđivanju zakupnina za poslovni prostor u vlasništvu grada, kao i izmene Programa za korišćenje sredstava za finansiranje bezbednosti saobraćaja na prestiničkim putevima.
Na dnevnom redu sednice biće i odluke o izmeni osnivačkih akata nekoliko komunalnih preduzeća, rešenja o davanju saglasnosti na odluke o raspodeli neto dobiti iz prošle godine nekoliko preduzeća, kao i rešenje o davanju saglasnosti na odluku o pokriću gubitaka iz ranijih godina JKP „Beograd put“…

Po kratkom postupku, odbornici će odlučivati o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora u jednom broju osnovnih i srednjih škola u gradu.