Važno je napomenuti da će zaposleni kartu plaćati po novoj ceni od 3.220, umesto dosadašnjih 2.860 dinara.

Takođe, od 1. oktobra povećava se i cena pojedinačnih karata koje se kupuju na trafici. Cena tih karata iznosiće 70 dinara. Ipak, cene mesečnih pretplata za studente, penzionere i nezaposlene neće biti korigovane.

Iz Bus plusa podsećaju da će studentima kartice od prethodne školske godine važiti zaključno sa 31. oktobrom ove godine, zbog čega je potrebno produžiti njihovu važnost. Za produženje studentskih „bus plus“ kartica, na koje imaju pravo osobe do 30 godina starosti, podnosi se original potvrde o pohađanju fakulteta i pruža na uvid važeća kartica i lična karta. Cena izdavanja nove vozne legitimacije je 250 dinara, dok je njeno produženje za narednu školsku godinu besplatno. Oni koji ove godine upisuju fakultet, potrebno je da izvade novu „studentsku“ karticu zbog promene statusa.

Prodajna mesta na kojima se obavlja izdavanje i produženje elektronskih povlastica nalaze se na sledećim lokacijama: Beograđanka – Masarikova 5; GSP – Skender begova 47, TC Trg republike, Deligradska 10; Tempo – Viline vode bb, Obrenovački drum 3, Auto-put za Zagreb 35; MTS – Bulevar umetnosti 16a, Obilićev venac 2; Lasta – Glavna autobuska stanica, Mladenovac, Obrenovac, Lazarevac, Barajevo, Sopot.

Za dodatna pitanja građanima je na raspolaganju Korisnički servis putem broja telefona 011 7155 155 radnim danima, od osam do 22 i subotom, od osam do 14 časova. Adrese svih prodajnih mesta za dopunu dostupne su na sajtu Bus plusa – www.busplus.rs.