Pumpa bi trebalo da bude izgrađena u neposrednoj blizini stambenih zgrada i na oko 150 metara od škole, na uskom potezu na kome ima već nekoliko pumpi, što je izazvalo negodovanje građana.

Oni su se u više navrata obraćali nadležnima u Gradskoj upravi i organizovali različite vidove protestnih okupljanja, ali bez mnogo rezultata, pa su nedavno počeli pripremni radovi za izgradnju ove benzinske stanice što ih je navelo na još jedan pokušaj održavanja protesta. “Ne da(vi)mo Beograd” ukazuje da su ”i pored protesta povodom javnog uvida za plan koji su bili organizovani u avgustu i peticije više od 1000 građana i građanki, u subotu, na državni praznik počeli pripremni radovi za izgradnju pumpe”. Oni podržavaju ovu akciju kao “još jedan slučaj borbe protiv neželjenog razvoja” i pitaju da li je građanima Novog Beograda i posebno bloka 45, zaista nepohodna još jedna benzinska pumpa u kraju? Da li su građani koji žive u neposrednoj blizini bili adekvatno obavešteni da im se ovakva, potencijalno opasna, i po životnu okolinu štetna gradnja dešava ispod prozora? Sva je prilika da je odgovor na oba pitanja ne – smatraju iz inicijative.

Pored uobičajenih sadržaja, objasnili su iz inicijative, predviđeno je da uz pumpu budu izgrađeni i rezervoar, pretakalište za tečni naftni gas, kao i kavez sa plinskim bocama. Oni dodaju da je ovo već peta pumpa na potezu od samo 2 kilometra duž ulice Jurija Gagarina. Četiri pumpe već postoje u blokovima 61, 63, 70a, a ona u bloku 70 je upravo u fazi proširenja.
Okupljanje i obraćanje govornika i govornica biće upriličeno u ulici Jurija Gagarina kod broja 183.