Prvi od četiri seminara na temu unapređenja bezbednosti hrane u hotelima, restoranima i ketering servisima održan je juče u hotelu „Le Petit Piaf“. Ovaj seminar organizovalo je Udruženje građana „Delpas“, a finansirao grad, u okviru konkursa „Finansiranje programa i projekata iz oblasti turizma, trgovine i preduzetništva na teritoriji Beograda“.

Prvi od četiri seminara na temu unapređenja bezbednosti hrane u hotelima, restoranima i ketering servisima održan je juče u hotelu „Le Petit Piaf“. Ovaj seminar organizovalo je Udruženje građana „Delpas“, a finansirao grad, u okviru konkursa „Finansiranje programa i projekata iz oblasti turizma, trgovine i preduzetništva na teritoriji Beograda“.
– Cilj seminara jeste podizanje kvaliteta ugostiteljske usluge, kao i sprečavanje nastanka bolesti prouzrokavane neispravnom hranom. Seminarom je predviđena edukacija najviših menadžera iz specifičnih znanja potrebnih za uvođenje HACCAP sistema u pripremi i distribuciji hrane. Ovaj sistem dobro je poznat u svetskoj industriji hrane i zapravo predstavlja analizu rizika na kontrolnim kritičnim tačkama i tako predupređuje da hrana bude bakterijski, hemijski ili fizički neispravna. Očekujemo da se na nivou republike uskoro donese zakon o bezbednosti hrane, kojim će HACCAP sistem postati obaveza za sve objekte koji imaju bilo kakvog posla s životnim namirnicama – rekla je Gordana Ristić, profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu i specijalista za bezbednost hrane u udruženju „Delpas“. Za sve polaznike obezbeđeni su edukativni materijali, a znanje stečeno na seminaru polaznici treba da prenesu zaposlenima. Prvi seminar bio je posvećen unapređenju bezbednosti hrane u hotelima, a ostala tri pozabaviće se istom problematikom u restoranima i ketering servisima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari