Foto: Božidar Petrović/FoNet

Organska ulica okuplja proizvođače organskih proizvoda iz cele Srbije a posetioci će biti u prilici da degustiraju organske i bio proizvode, da pogledaju ponudu organske kozmetike, a nadasve da se bolje upoznaju sa organskim konceptom ishrane i informišu se o proizvođačima i prodajnim mestima.

Solarna bina je prva bina u ovom delu Evrope koja se jednim delom napaja putem solarnih panela snage 5 kW i jedan je od najboljih primera promocije korišćenja energije iz obnovljivih izvora. Na Solarnoj bini izvedba je poverena muzičkoj produkciji RTS, a pored poznatih numera klasične, džez i iskonske narodne muzike, na solarnoj bini će se izvoditi sportski program, dečiji koncerti, seminari kao i pozorišne predstave od kulturno istorijskog značaja.

Dečiji svet je igraonica koja je u stvari eko park i obuhvata lavirint od bala slame i peska, opremljenu toboganima i drvenim igračkama i alpinističkom opremom za boravak u prirodi. Posebna atrakcija ovog dela je jahanje konja za decu. Ove godine osmišljene su posebne aktivnosti za mališane radi njihovog upoznavanja sa procesom reciklaže kao i bezbednosti u saobraćaju na način njima blizak, kroz igru.

Na festivalu će se naći još i štandovi Kulturno ćoše, Naučni kutak i Eko trg.

Za sve zainteresovane posetioce obezbedili smo posebnu liniju Organik lajv fest autobusa, koji će 3. i 4. septembra saobraćati na relaciji Trg Republike – Topčiderski park od 10 časova do 20 časova, na svakih pola sata.