-Počastvovan sam što mi je ukazana čast da otvorim manifestaciju koja je očigledno zaživela. U to više nema sumnje. Posebno mi je drago što sam dobio prvu nagradu za režiju na prvom festivalu ove vrste u Srbiji. Moram da primetim da je konkurencija za Zlatnu antenu jaka i da sa nestrpljenjem očekujem izbor žirija, iako ove godine nemam TV seriju učesnicu – kazao je Samardžić.

Posetioci festivala mogli su da pogledaju projekciju filma „Zalažem se za laž“, o legendarnom glumcu Zoranu Radmiloviću, a zatim i promociju knjige „Kada je svet imao brkove“. O pomalo zapostavljenim sjajnim ulogama Zorana Radmilovića govorio je TV kritičarka Branislava Džunov.

Drugog dana festivala, večeras sa početkom u 19 i 30 održaće se finalno veče, kada će“. Laureatima iz serija učesnica biće dodeljeno 16 Povelja za zapaženu ulogu, deset Zlatnih antena po mišljenju stručnog žirija i glasova publike, kao i dve specijalne nagrade. Na Festivalu učestvuju ostvarenja „Tajna nečiste krvi“, „Žene sa Dedinja, „Montevideo, Bog te video“, „Pevaj brate“, „Plavi voz“, „Zauvek mlad“ i „Budva na pjenu od mora“.