"Himna Beogradu" Mladenovića i Logara zvanična pesma grada Beograda 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Zvanična pesma grada Beograda je „Himna Beogradu“, pesnika Tanasija Mladenovića, za koju je muziku napisao kompozitor Mihovil Logar, odlučili su danas odbornici Skupštine grada.

Pesma, koju je predložila stručna komisija, izvodiće se, kako je obrazloženo u odluci, nakon himne Srbije, na proslavi praznika grada, kao i prilikom polaganja venaca zvaničnih predstavnika Grada Beograda na groblja, grobove i druga spomen-obeležja boraca i žrtava rata na teritoriji prestonice.

Himna će se, kako je precizirano, izvodi i prilikom proslava, svečanosti i drugih kulturnih, sportskih i sličnih manifestacija koje organizuje ili u čijoj organizaciji učestvuje Grad Beograd.

Izvodiće se i prilikom regionalnih međunarodnih susreta, takmičenja i drugih skupova (naučnih, kulturno-umetničkih, sportskih…) na kojima Grad Beograd učestvuje ili je predatavljen, a u skladu sa pravilima i praksom održavanja takvih skupova.

Sednica Skupštine Beograda počela je danas, a na dnevnom redu je rebalanas budžeta usled povećanih prihoda gradske kase.

U odnosu na originalni budžet prihodi su povećani za 8,5 odsto, odnosno za 10,2 milijarde dinara, tako da će, prema rebalansu, ukupni budžet grada i gradskih opština iznositi oko 143 milijarde dinara.

Na dnevnom Skupštine Beograda su i rebalans programa poslovanja javnih preduzeća, zatim uređenje splavova, upravljanje otpadom, sufinansiranje projekata od javnog interesa iz oblasti zaštite životne sredine, kao i nekoliko urbanističkih planova.

Odbornici će raspravljati i o uslugama socijalne zaštite i nabavci pokretnih stepenica i liftova za invalide, rekonstrukciji i održavanju delova podzemnih prolaza.

Sednica gradskog parlamenta je u Centru „Sava“ ispred kojeg predstavnici opozicije održavaju konferencije za novinare.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.