Na tradicionalnom „Fiš festu“,koji će se i ove godine održati kod splav-restorana „Vodenica“, podno kule Nebojša, najveći majstori riblje čorbe „ukrstiće kotliće i kutlače“ od petka 27. do nedelje 29. juna. Organizatori manifestacije,udruženje „Dunav u srcu“, najavili su nekoliko stotina takmičara iz zemlje i regiona.

Na tradicionalnom „Fiš festu“,koji će se i ove godine održati kod splav-restorana „Vodenica“, podno kule Nebojša, najveći majstori riblje čorbe „ukrstiće kotliće i kutlače“ od petka 27. do nedelje 29. juna. Organizatori manifestacije,udruženje „Dunav u srcu“, najavili su nekoliko stotina takmičara iz zemlje i regiona.
Svečano otvaranje „Fiš festa“ najavljeno je za petak u 13 sati, kada će predsednik Saveta kuvara mediteranske i evropske regije Miro Bogdanović, koji će za ovu priliku sa 13 pomoćnika doputovati iz Splita, za goste pripremiti 5000 porcija brudeta od plodova mora. Ovaj specijalitet biće težak oko 1,2 tone.
Đorđe Živanović, predsednik udruženja „Dunav u srcu“, kaže da se ovim festivalom zvanično proslavlja međunarodni dan reke Dunav. Kupovinom ekološke kese po ceni od 100 dinara, svaki posetilac imaće priliku da proba sve takmičarske čorbe i ostale prateće đakonije.
U petak i subotu održaće se polufinalna takmičenja majstora riblje čorbe, dok će u nedelju zamirisati oko 40 finalnih kotlića. Najbolji će se boriti za vredne novčane i robne nagrade. Novina je što će se ove godine u spravljanju riblje čorbe okušati i predstavnici gradskih medijskih kuća.
Tokom tri dana, koliko će trajati drugi beogradski „Fiš fest“, gosti će pored obilja vrhunskih gurmanluka, moći da uživaju i u zvucima đžeza, folka, etno i rok muzike. Ova jedinstvena manifestacija podržana je i od strane Turističke organizacije Srbije, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva, vodoprivrede, grada Beograda i opštine Stari grad.
Prošlogodišnji „Fiš fest“ posetilo je tokom tri dana oko 20 hiljada gostiju, a ove godine organizatori očekuju najmanje 50 hiljada posetilaca. Sva tri dana „Fiš festa“ biće praćena izložbama slikara, vinara i specijaliteta nacionalne gastronomske kuhinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari