Učenička kompanija je jedan od najpoznatijih programa koji obezbeđuje osnovno ekonomsko obrazovanje za učenike srednjih škola i sprovodi se širom sveta. Program traje tokom cele školske godine a Evropska komisija ga je označila kao najbolji primer preduzetničkog obrazovanja. Učenici koji su „zaposleni“ u ovim kompanijama tokom školske godine stiču znanja o tržišnoj ekonomiji i preduzetništvu kroz programe „Dostignuća mladih“ i svoju kompaniju vode od osnivanja do izrade kompanijskog izveštaja i zatvaranja kompanije.

U ovoj godini, program Učenička kompanija deo je projekta „Godina preduzetništva“ koji sprovodi Vlada Srbije.

Na takmičenju će učenici imati priliku da „odmere snage“ sa svojim vršnjacima, a najboljih pet kompanija učestvovaće na nacionalnom finalu u Beogradu, zajedno sa pobednicima ostala tri regionalna sajma (jugozapadna i centralna Srbija, Vojvodina i jugoistočna Srbija). Najbolja učenička kompanija na nacionalnom nivou predstavljaće Srbiju na evropskom takmičenju koje će biti održano u julu ove godine u Švajcarskoj.

Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji, uz saradnju i finansijsku podršku Ministarstva privrede, Societe Generale banke, kompanije TeleGroup i Mercator centra.