Foto: Facebook / Naselje Stepa Stepanovic

Kako je za Danas Online rekla Biljana Savić iz Udruženja stanara naselja Stepa Stepanović, na protestu je bilo oko stotinak ljudi stanara ovog naselja, a policija je došla i sve ih legitimisala.

– Rad gradilišta je do 22 časa, ali su ranije zatvorili gradilište, ne znam iz kog razloga su to uradili. Šta će se dalje dešavati ne znam, ali će naša okupljanja biti svakodnevna, kako bismo sprečili izgradnju pumpe – rekla je Savićeva. Ona je podestila da kada su kupovali stanove u urbanističkom planu naselja na mestu gde se sada gradi pumpa je trebalo da bude tržni centar sa svom potrebnom infrastrukturom.

– Na toj parceli je bio predviđen veliki tržni centar sa domom zdravlja i ostalim potrebnim sadržajima. Napravili su naselje za 13.500 ljudi, praktično jedan mali grad. Tom gradu je potrebno omogućiti sve ono neophodno kako bi funcionisao. Međutim, prvobitni projekat je promenjen i po novom urbanističkom planu predviđena je pumpa. Naše nezadovoljstvo praktično traje od našeg useljenja – istakla je Savićeva.

Ona je podsetila na ranije proteste koje su imali i napomenula da je čak u jednom trenutku dok je Velimir Ilić bio ministar, rečeno da se pumpa neće graditi, a sa time se složio i Direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan. Međutim, kako kaže, od kako je za ministra građevine postavljena Zorana Mihajlović „sve je palo u vodu“ i dobijena je građevinska dozvola za izgradnju.

– Nije mi jasno kao je dobijena dozvola, jer ta pumpa ugrožava saobraćaj u naselju. Kumodraška ulica je magistralna i ima dva ulaza i izlaza, a na mestu gde grade pumu je autobusko stajalište – objasnila je Savićeva.