Radojičić: Gradski doček sa 100.000 ljudi, bez incidenata 1Zoran Radojičić Foto: Beoinfo

– Vrlo je izazovno organizovati ovakve skupove svake godine, a turistima je veoma važna dobra organizacija i bezbednost, zbog čega masovno dolaze u Beograd. Naš grad važi za jedan od bezbednijih gradova u Evropi i svetu, i to je jedna vrsta zamajca za razvoj turističke ponude u Beogradu. Sva tri dana programa prošla su bez incidenata – rekao je Radojičić, koji je podsetio da je pored novogodišnjeg dočeka, 1. januara tradicionalno održana i „Ulica otvorenog srca”, koja je uvek humanitarnog karaktera.

Radojičić je podsetio da je ova manifestacija održana u još devet gradskih opština, kao i da bi želeo da se ta pozitivna energija prenese i na druge gradove u Srbiji.

On je ukazao i da se mnogo više novca izdvaja za beogradske vrtiće i škole. Takođe, on je istakao da budžet Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu iznosi 190 miliona evra, što je duplo više izdvajanja za ovaj sektor u odnosu na 2012. godinu.

U ovoj godini planiramo i puno novih investicija koje će naš grad utvrditi na turističkoj mapi Evrope i sveta, rekao je Radojičić.

– Pored velikih investicija, u viziji razvoja Beograda je i da grad postane zelena prestonica, zdraviji i pametan grad – rekao je gradonačelnik.