Radojičić: Rebalans zbog više novca u beogradskom budžetu nego što je planirano 1Zoran Radojičić Foto: Beoinfo/Peđa Mitić (Arhiva)

Gradonačelnik Zoran Radojičić izjavio je danas da će se na današnjoj sednici Skupštine grada Beograda raspravljati o rebalansu gradskog budžeta, jer su za osam odsto ostvareni veći prihodi od početka godine nego što su planirani, što, kako je ukazao, znači da „ima više zaposlenih i da su veće plate“.

Radojičić je za RTS izjavio da će gradski budžet, prema rebalansu, ove godine raspolagati sa 143 milijarde dinara, a da će od toga 22 odsto biti usmereno ka kapitalnim investicijama i na urbanističke radove.

On je rekao i da će na sednici Skupštine grada biti usvojeni „strateški planovi koji se tiču ekologije a koji će obuhvatati naredni desetogišnji period“.

Gradonačelnik je rekao i da će Spasovdan, gradska slava Beograda, biti obeležen litijom koja će u četvrtak, 10. juna u 19.00 sati krenuti od Vaznesenjske crkve do Hrama Svetog Save, a predvodiće je patrijarh srpski Porfirije.

Radojičić je rekao da „kroz litiju i slavu Grad Beograd želi da pokaže jedinstvo“ i pozvao je građane da joj se pridruže, uz poštovanje epidemioloških mera.

Kako je naveo, na litiji će „prvi put mošti despota Stefana Lazavića i Svete Petke biti na ulici“ sa učesnicima litije.

 

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.