Radojičić: Sneg čistimo pojačanim kapacitetima 1Foto: Beoinfo

On kaže da su ulice tretirane sa dodatnih 550 tona soli, da Beograd ima dovoljno resursa za rad, kao i da je saobraćajna slika sve bolja.

U ovom momentu na pojedinim saobraćajnicama prvog prioriteta još uvek ima utabanog snega, ali su one prohodne. Radovi na trotoarima teku planirano, a ulice drugog prioriteta će se čistiti kada se za to steknu uslovi – dodaje Radojičić i podseća da je sneg padao duže od 24 sata neprestano i da je temperatura u minusu.

Radojičić kaže da je bilo kvarova na elektromreži i problema sa trolejbusima i tramvajima i ističe da su ovi problemi rešeni.

– U 13 sati skraćene su linije broj 303, 304, 39, 406L, a linija 503 saobraća izmenjenom trasom, dok tramvajske i trolejbuske linije nemaju zastoja kaže Radojičić.

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda je crveni meteoalarm za celu teritoriju grada Beograda, zbog čega Radojičić apeluje na vozače da budu posebno oprezni u saobraćaju, na građane da daju svoj doprinos u čišćenju trotoara ispred zgrada i lokala.

Reč je o teškom snegu koji bez prestanka padao jakim intenzititetom, zbog čega je svima potreban dodatan oprez. Kako bismo imali što manje gužve i što bolje očistili ulice molim sve učesnike u saobraćaju da bez preke potrebe ne koriste automobil. Savetujem starijim i bolesnim sugrađanima da ne izlaze napolje ukoliko ne moraju. Građane molim i za strpljenje, jer u ovim uslovima kada smo imali sneg koji neprestano pada jakim intenzitetom, grad funkcioniše drugačije nego inače – kaže komandant Štaba za vanradne situacije Radojičić i dodaje da zbog toga komunalne službe rade pojačanim kapacitetima.

Stanovi se i dalje greju 24 časa neprekidno, a nema povećanog broja kvarova ni kada je reč o kanalizaciji kao i vodovodnim mrežama.