Radojičić: Uskoro akcija čišćenja priobalja 1Zoran Radojičić Foto: Beoinfo

On je, gostujući na TV „Hepi“, istakao da se građani najviše žale na otpad oko „25. maja“ i dodao da je veoma važno skrenuti pažnju građanima da ne bacaju smeće u reke, jer je to pogubno kada dođe do poplava.

„Moramo da promenimo svest ljudi jer smeće zatrpava odvodne kanale koji kasnije ne služe svojoj svrsi. Nisam za kazne, uvek sam pre da se priča sa ljudima, ali krajnja instanca su kazne“, rekao je gradonačelnik, dodavši da često prošeta gradom i da razgovara sa građanima i ukoliko uvidi neki komunalni problem, odmah reaguje kako bi se što pre otklonio.

On je podsetio na rekonstrukciju ulica u gradu i posebno na početak radova na obnovi Trga republik,e koji će trajati 420 dana, navodi se u saopštenju Gradskog sekretarijata za informisanje.

„To zvuči kao dug period i razgovarali smo o tome, ali reč je o opsežnim radovima i to je optimalan rok za njihov završetak. Građani moraju da se strpe jer se rekonstruišu glavne saobraćajnice, ali kada radovi budu završeni to će biti sasvim druga priča“, rekao je Radojičić.

On je dodao da će insistirati na nadzoru i proveravati, u ime građana, kako teku radovi.

„Rezultat mora da bude dugoročan, da ostavimo generacijama koje dolaze lepši, čistiji i zeleniji Beograd“, rekao je Radojičić.