Foto:vikipedija

Fotografija se proširila munjevitom brzinom i odmah su usledile negativne reakcije zbog uništavanja kaldrme koja je autentična za ovaj deo grada. Međutim iz Grada tvrde da razloga za brigu nema.

Asfalt koji se vidi u Skadarliji je podloga na koju u ponedeljak, 13. novembra, počinje postavljanje, odnosno vraćanje stare turske kaldrme koja je u međuvremenu restauirana, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Kada je Skadarlija preuređena 1966. godine ispod turske kaldrme nije postavljan asfalt, naveo je on i dodao da je zbog toga kaldrma na pojedinim mestima bila deformisana.

– Asfalt kao podloga ne dozvoljava deformacije podloge i ispiranje kamenog agregata u podlozi. Asfaltnom podlogom se poboljšava stabilnost kaldrme ili bilo koje druge završne obloge bilo da je u pitanju kocka ili ploča. Na isti način, sa asfaltnom podlogom rađeno je ispred Doma omladine, na Cvetnom trgu, u ulicima Vuka Karadžića, Cara Lazara i Zmaj Jovinoj kao i na Obilićevom vencu – rekao je Vesić.

Gradski menadžer kaže da građani ne treba da brinu jer se turska kaldrma vraća u Skadarliju od ponedeljka.

– Sav posao će biti završen do prvog decembra, a opozicioni odnosno tviter političari još jednom su pokazali kakve su neznalice – zaključio je gradski menadžer.