Foto: A.Popović

Uz „preletanje“ odbornika Nebojše Bakareca iz DSS u SNS ali i njegove zamerke na rad novinara i optužbe da su „četiri novinarke napale jadnu ženu“ koja je inače ometala govor Božovića, rasprava o gradskim finansijama počela je sa zakašnjenjem. Rebalans budžeta koji je danas na dnevnom redu, za Balšu Božovića, odbornika DS, je pokušaj čelnika grada da finansiraju predizbornu kampanju uzimanjem novca od projekata u kojima građani vide samo raskopan i blokiran Beograd, kako je rekao Božović.

– Ono što će obeležiti ovaj rebalans budžeta, nije obeležilo ni jedan do sada, jer je korupcija u gradskoj upravi nikad veća, sve je urađeno da bi se finansirale predizborne aktivnosti Srpske napredne stranke. Milijarde dinara su ostavljene gradskim čelnicima da stave u džep svojoj stranci za finansiranje predizborne kampanje, naglasio je Božović kada su počele da pljušte optužbe i upadi i sa druge strane. Grupa odbornika SNS okupila se oko Božovića pokazujući fotografije projekata prethodne gradske vlasti na čelu sa Demokratskom strankom, uz optužbe da je to „krađa žute kompanije i Đilasa“ kako je kasnije rekao Vladimir Orlić, odbornik SNS.
Ipak na pitanje novinara zašto je ometan govor Božovića, Orlić negira da je novinarima onemogućeno da čuju stav opozicije.

-Takvo ponašanje možete da vidite samo na drugoj strani, Srpska napredna stranka nikada neće remetiti rad Skupštine i bilo koje institucije, istakao je Vladimir Orlović, uz podsećanje na „krađe i dugove“ koje je ostavila demokratska stranka.

Korak dalje u negiranju da novinari nisu mogli da čuju govor Božovića otišao je Nebojša Bakarec, doskorašnji član DSS, a od sada ponosni odbornik Srpske napredne stranke. On je još i zamerio novinarkama da su, osim što nisu objektivne i ne rade profesionalno svoj posao, napale odbornicu koja je dobacivala Božoviću.

– Bio sam tu držao sam i sliku, to je normalna politička borba. Ono što je izgledalo nenormalno je nasrtaj vas pet koleginica na odbornicu koja je držala sliku i ćutala – odgovorio je Bakarec novinarki Maji Nikolić sa televizije N1. Bakarec je optužio nju i još par koleginica za „hajku“ i „ispitivanje „policijskim metodama“ odbornice, koja inače nije želela da se predstavi kada su je novinarke pitale. Bakarec je još i rekao novinarima da „vas četiri, pet koleginica ste se stavile u zaštitu Demokratske stranke čiji ste zastupnici“.