Gradonačelnik danas u poseti GSP Foto: Beoinfo

Gradonačelnik je, naime, prilikom obilaska pogona GSP na Dorćolu rekao da je sa radnicima, sindikatima i rukovodstvom preduzeća razgovorao o unapređenju položaja radnika i njihovih naknada.

– Odnosi sa sindikatima u GSP nikada nisu bili bolji. Sve odluke se donose zajedno i to u zajedničkom cilju – bolji GSP i bolji Beograd, izjavio je Mali.

Nikola Antić, predsednik SOS sindikata, kaže da se taj sindikat ograđuje od ovakvih navoda i da oni nisu pozvani da učestvuju u ovim razgovorima.

– Ovaj dolazak gradonačelnika je organizovan u tajnosti, niko od nas nije obavešten o tome, već su doveli svoje ’statiste’ da glume kako se položaj radnika poboljšava- tvrdi Antić. Prema njegovim rečima, stvarna situacija je da sve više vozača GSP-a odlazi iz zemlje jer ne mogu da žive pristojno od plate u ovom preduzeću dok su uslovi rada sve lošiji.

– Nema dovoljno vozača, a Grad onemogućava zapošljavanje novih, normalno je da su ljudi umorni i odustaju. I posle neko kaže kako se poboljšava njihov položaj! Možda je rukovodstvu bolje – navodi Antić.