U Beogradu predstavljeni olimpijski krugovi od stabala japanske trešnje 1Foto: Olimpijski komitet Srbije

Olimpijski komitet Srbije i Japanska poslovna alijansa u Srbiji (JPAS) predstavili su danas u Beograd olimpijske krugove od stabala japanske trešnje.

Na ovaj način i gradjani Srbije su dobili priliku da u parku na Novom Beogradu, izmedju mosta Gazela i Starog savskog mosta, uživaju u čuvenom japanskom običaju posmatranja cvetanja ovog drveta – hanamiju.

Olimpijski komitet Srbije uz podršku Ambasade Japana i Grada Beograda osmislio je tu akciju u cilju stvaranja zdravijeg i lepšeg okruženja, a povod su Olimpijske igre koje se ove godine održavaju u Tokiju.

Stabla japanske trešnje su donirale članice Japanske poslovne alijanse u znak prijateljstva Srbije i Japana.

„Očuvanje i zaštita životne sredine predstavljaju jednu od olimpijskih vrednosti, a mi na ovaj način želimo da dodatno doprinesemo stvaranju bolje i zdravije budućnosti. Ovi prirodni olimpijski krugovi, kreirani stablima japanske trešnje, predstavljaće još jedno lepo mesto u Beogradu, za ponos svih gradjana“, rekao je predsednik OKS Božidar Maljković.

Ambasador Japana Takahiko Kacumata je rekao da se nada da će Olimpijski tim Srbije prikazati svoje najbolje izdanje i osvojiti veliki broj medalja u Tokiju, isto kao i na prethodnim Igrama i da će se prijateljstvo Japana i Srbije kroz Igre dalje proširiti u mnogim oblastima.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.