Foto: Beoinfo

 – Novogodišnje osvetljenje je deo „Beogradske zime”, koja će sadržati brojne manifestacije kako na centralnim gradskim ulicama i trgovima, tako i na teritoriji jedanaest gradskih opština. Staro osvetljenje će biti reparirano i deo toga će biti postavljeno na lokacijama koje gradske opštine budu delegirale za svoje programe – izjavio je direktor „Beokoma” Darko Glavaš. Svečana rasveta je postavljena na 51 lokaciji.

Direktor „Javnog osvetljenja” Aleksandar Cincar-Poposki je rekao da je broj lokacija najveći do sada i podsetio da ih je ranije bilo 27. Ukupna instalisana snaga iznosi 950 kilovata, što je za svega dvadeset kilovata više nego lane. 

– Postavljeno je na hiljade elemenata, duž više od dvadeset kilometara. Oprema je nova i sva je štedljive prirode. Zahvaljujući tome, već se vidi praznična atmosfera u gradu – istakao je Cincar-Poposki.

On je istakao samo nekolino od brojnih novih lokacija, među kojima su čitav Bulevar kralja Aleksandra, Jurija Gagarina i bulevari u Novom Beogradu. Novina su i unikatni elementi na kružnom toku kod opštine Novi Beograd i kod „Pinka”, kao i u Knez Mihailovoj.