Sekretarijat za zaštitu životne sredine Beograda najavio je da će u to vreme svetlo biti ugašeno na mnogim gradskim ustanovama, objektima ali i svim mostovima.

– Pozivam sve građane da se odazovu i podrže akciju kako bi pokazali da Beograd, kao jedan od šest hiljada gradova koji učestvuju u akciji, doprinosi očuvanju planete.Pridružite se volonterima i akustičnom ansamblu „Sambasa“ na Trgu Republike, zapalite sveću, i skrenite pažnju na posledice klimatskih promena, globalnog zagrevanja i emisije štetnih gasova – poručio je gradski sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan.

Akciju „Sat za našu planetu“ pokrenuo je Svetski fond za prirordu, a njoj će se, pored Beograda, prključiti više od 40 opština širom Srbije. Podršku akciji daće oko 140 zemalja u 6.000 gradova. Očekuje se da će dve milijarde ljudi na planeti večeras na sat vremena ugasiti svetlo. Ova tradicionalna akcija će se po prvi put širi i u svemir. Sa Međunarodne svemirske stanice astronaut Andre Kuipers pratiće gašenje svetla širom planete, a fotografije će uživo komentarisati preko Evropske svemirske agencije (ESA).