Vesić je rekao da je ostvareno obećanje dato pre više od godinu dana da renovirana ustanova kulture na Paliluli ponese ime po Vladi Divljanu. On je podsetio da je Divljan sa Palilule, kao i da je prve muzičke korake napravio upravo u toj zgradi. 

– Nadam se da će ova ustanova kulture opravdati ime koje nosi, te da će budući njen sadržaj uspostavljati nove trendove, upravo kao što je Vlada Divljan bio avangardan u našoj muzici i kulturi. A Festival autorskog filma, koji se posle više od 20 godina održava u ovoj ustanovi, ide u prilog toj novoj politici kuće – ukazao je Vesić. 

On je najavio i druga slična dešavanja u Ustanovi kulture „Vlada Divljan” što je, kako je rekao, u skladu sa odlukom da se napravi mala decentralizacija kulture u Beogradu. Vesić se zahvalio porodici prerano preminulog umetnika na podršci, kao i predsedniku opštine na realizaciji ove divne ideje. 

Jovičić je dodao da je Vlada Divljan mnogim generacijama idol, kao i da je svojim radom zadužio tu opštinu. 

– Nadam se da će Ustanova kulture „Vlada Divljan” u budućnosti svojim sadržajem biti pandan i SKC-u i Domu omladine, kao i drugim sličnim institucijama u prestonici – rekao je Jovičić i zahvalio se gradskom menadžeru na podršci. 

Dogaćaju su prisusvovali supruga Vlade Divljana, Dina, dugogošnji prijatelj i saradnik Zdenko Kolar, kao i poštovaoci rada istaknutog umetnika. Festival je otvorio isnert iz filma „Nebeska tema”, koji je inspirisan životom i stvaralaštvom Vlade Divljana, posle čega je usledila projekcija novog ostvarenja Džima Džarmuša „Gimme Danger”.