Foto: Danas

 Trole i tramvaji su konstantno vozili, čak više istih linija išle su jedna za drugom, a pojačane su bile i one koje najređe idu.

To što je oko sto vozača GSP “Beograd”, kako nezvanično saznajemo, odsustvovalo sa posla, nije mnogo uticalo na rad javnog prevoza.

Ipak, praznične gužve nisu mogle da se sakriju ni sa dodatnim vozilima, a saobraćaj je bio dodatno opterećen na Slaviji gde su karavani autobusa u kružnom toku u popodnevnim časovima blokirali prolaz automobilima. Oni su pribegavali trubljenju u određenom ritmu, dok su pešaci koristili gužvu da pretrčavaju mimo pešačkog prelaza, u duhu praznične euforije.

Stekao se utisak da je gradski prevoz u želji da se što manje oseti nedostatak određenog broja vozača, uložio sva raspoloživa vozila, što se na kraju razvilo u praznični kolaps. Slika zastoja sa karavanima zarobljenih autobusa i trolejbusa obeležila je jučerašnji dan, nakon četvorodnevnog nedostatka gradskog prevoza.

Što se radnika i njihovog iskazivanja nezadovoljstva tiče, nije poznato da li će nadalje preduzimati neke mere, a jedan od sindikata u GSP-u, SOS sindikat, obećao je da će svim svojim članovima koji su danas odsustvovali sa posla nadoknaditi troškove u slučaju eventualnog smanjenja plate.