Vesić: Aplikacija za sadnju drveća uskoro će biti aktivirana 1Foto: FoNet/ Beoinfo

„Grad na taj način želi da pozove donatore i da zajedno sa građanima dostigne zacrtani cilj – da se stepen pošumljenosti Beograda u narednih deset godina podigne sa 15 na 25 odsto“, rekao je Vesić prilikom sadnje 25 platana i javora u naselju Sunčani breg u Rakovici, prenosi Beoinfo.

On je dodao da aplikacije poput ove dobro funkcionišu u mnogim gradovima Evrope, i ocenio da nema razloga da je i građani Beograda ne prihvate. Kako je pojasnio, građani će moći da izaberu lokaciju i doniraju novac za sadnju, a pored zasađenog drveta stajaće njihovo ime.

„Naš glavni grad spada u zelenije prestonice Evrope, ali nismo još time zadovoljni. Budućnost je takva da će svi gradovi koji imaju više zelenila i više čiste vode biti napredniji.

Svakim pošumljavanjem trasiramo dobru budućnost za naš grad“ istakao je Vesić. On je podsetio i na akciju „Drvo generacije“, u okviru koje prvaci svih osnovnih škola u Beogradu sade svoje drvo i brinu o njemu.

Na taj način, ocenio je Vesić, ne samo da će grad dobiti više drveća, nego i deca uče koliko je važno čuvati životnu sredinu.