Foto: Beoinfo

Vesić je zahvalio kompaniji Aman zato što je donela odluku da počne sa naplatom plastičnih kesa u svojim maloprodajnim objektima, stoji u saopštenju za medije.

– Vaša odluka da počnete sa naplatom papirnih kesa je veoma hrabra i odgovorna prema životnoj sredini i našoj zemlji – poručio je Vesić i dodao da se nada da će i drugi trgovinski lanci u Beogradu slediti ovaj primer.

Kako je precizirao, da bi se jedna plastična kesa razgradila potrebno je i do 400 godina, a u Srbiji se potroše desetine miliona ovakvih kesa. Zato je korišćenje ovih kesa zločin prema prirodi, piše Beoinfo.

On je istakao da je siguran da će Beograd u naredne dve do tri godine postati grad u kome će biti zabranjeno koristiti plastične kese.

– Razgovarao sam više puta sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom zaštite životne Goranom Trivanom o ovom problemu i oni su veoma posvećeni ideji da se čuvamo životnu sredinu. U narednom periodu na inicijativu premijerke Brnabić imaćemo sastanke sa trgovinskim lancima i udruženjima potrošača kako bismo pronašli model da se plastične kese potpuno izbace iz upotrebe, a da se građanima ponudi alternativa u vidu papirnih kesa i cegera koja ih neće koštati više nego što je sada slučaj. Premijerka Brnabić je veoma posvećena da se ovaj ovaj problem reši i verujem da ćemo zajedno da Vladom Republike Srbije rešiti ovaj problem – rekao je Vesić.