Foto: BeoInfo

„Oni su do sada primali primali 833 dinara po danu, što znači da su primali između 15.000 dinara i 17.000 dinara mesečno. To su nastavnici koji imaju posebne ugovore sa školama, oni ne predaju i nemaju svoju nastavu“, rekao je Vesić novinarima u Osnovnoj školi „Skadarlija“, gde je prisustvovao obeležavanju školske slave Sveti Sava.

Vesić je naveo da Grad Beograd od 2012. godine finansira 176 nastavnika angažovanih u produženom boravku u trećem i četvrtom razredu osnovnih škola, kao i 45 nastavnika koji rade u produženom boravku u prvom i drugom razredu.

„Povećanje naknade je najmanje što možemo da učinimo za te ljude koji pomažu deci da rade domaće zadatke, bolje savladaju gradivo i više uče i obavljaju sa njima vannastavne aktivnosti“, rekao je Vesić.

Vesić je, povodom slave Sveti Sava, rekao da je veoma srećan jer se ta slava slavi u svim školama u Srbiji.

„To pokazuje da smo kao Srbi razumeli da je Sveti Sava osoba koja je naš simbol, apostol vere i nade i razumeli smo da biti na putu Svetog Save znači voditi računa o svom društvu i drugima, a ne samo o sebi, i snažiti i svoju školu i svoj grad i svoju veru“, rekao je Vesić.

Učenici Osnovne škole „Skadarlija“ izveli su program posvećen Svetom Savi, a slavski obred u školskoj sali služio je sveštenik Crkve svetog Aleksandra Nevskog Branislav Jelić.

Povezani tekstovi