urusena zgrada Vracarfoto Miroslav Dragojevic

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić saopštio je danas da je, u ime Skupštine Beograda, uputio predlog za hitnu izmenu tri člana Zakona o planiranju i izgradnji, kako bi se obezbedila sigurnost građana, odnosno zaštita njihovog života i imovine.

Cilj je, kako je rekao, da se preduprede slične ili iste situacije kakve su se dogodile 2008. godine kada je srušena zgrada u Dubljanskoj ulici, kao i pre nekoliko nedelja kada je srušena zgrada u Vidovdanskoj ulici.

„Više niko neće moći da počne da gradi dok ne obezbedi osiguranje za sve susedne objekte. Ukoliko se desi bilo kakva šteta na objektima pored gradilišta, vlasnici tih objekata je naplaćuju iz polise osiguranja“, rekao je Vesić za Studio B.

Pema njegovim rečima, izmenama je predviđeno da je svako ko gradi dužan da građevinski otpad predaje ovlašćenim operaterima na deponijama koje su za to određene.

Pojedini investitori sada su u sprezi sa firmama koje su pravile „divlje“ i nelegalne deponije po čitavom gradu, upozorio je Vesić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Vesić: Hitna izmena Zakona o planiraju i izgradnji zbog rušenja u Dubljanskoj i Vidovdanskoj ulici”

  1. Odlično, korumpirana sns administracija će da deli dozvole šakom i kapom, investitori će da divljaju a osiguranje će da plati štetu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.