Budući izgled Platoa Milana Mladenovića Foto: Beoinfo

On je za TV Pink istakao da će ovaj prostor imati granitne kocke, biće izgrađena mala scena za koncerte na otvorenom, a ukloniće se kiosk i klupe koje nisu u funkciji i postaviti novi mobilijar.

– Biće uređen deo Dečanske ulice koja će biti popločana, imaćemo drvored sa dvanaest novih stabala, kao i javnu česmu, tako da će ovaj plato konačno dobiti izgled kakav i zaslužuje. Od 2011. godine ovaj plato nosi ime Milana Mladenovića, frontmena „Katarine velike”, koji je na svoj način zadužio ovaj grad. Iako nosi ovo ime, plato nikad nije zaživeo kao mesto gde se Beograđani okupljaju i gde se održavaju svirke. Sada se pravi jedan mali urbani džep sa zelenilom – rekao je Vesić i dodao da se na ovaj način odužuje dug prema Milanu Mladenoviću. On je istakao i da neće više biti reklamiranja na objektu Doma omladine Beograda koji je pod zaštitom države kao objekat kulture.

– Radovi koštaju deset miliona dinara, a to je samo prvi deo jer ćemo nastaviti u fazama da uređujemo Dečansku ulicu – rekao je gradski menadžer, koji je informisao građane da će autobusko stajalište koje se ranije nalazilo ispred Doma omladine biti izmešteno oko pedeset metara niže.
On je naglasio da se nastavlja sa uređenjem urbanih džepova u gradu, a prvi od njih, Plato Đoke Vještice ispred Studija B uređen je 2013. godine.

– Nas čeka već početkom septembra novi urbani džep, novi park na uglu Viške i Kursuline ulice pored Kalenić pijace na Vračaru. Za protekle tri godine uredili smo oko 50 urbanih džepova jer urbani džepovi podižu kvalitet života ljudi i Beograd čine velikim evropskim gradom, kakav i treba da bude – rekao je Vesić.