Vesić sa građanima o parku na Vračaru 1Foto: Beta/Milan Obradović

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić sastao se danas, u Urbanističkom zavodu Beograda, sa predstavnicima građana iz Ulice Tomaša Ježa na Vračaru koji su tražili sastanak sa njim zbog pokušaja da se deo parka koji koriste više decenija pretvori u građevinsko zemljište, prenosi Beoinfo.

Vesić je objasnio građanima da je problem nastao u periodu od 2008. do 2009. godine, kada je bivše rukovodstvo opštine Vračar prostor koji je bio eksproprisan za park sedamdesetih godina prošlog veka vratilo privatnom investitoru.

To je, kako je rekao, jedan od najvećih skandala koje je video u Upravi grada Beograda.

„Na predlog građana, opština Vračar potpisala je ugovor sa Urbanističkim zavodom Beograda i u toku je izrada plana detaljne regulacije. Plan predviđa da ovaj prostor postane javni prostor, odnosno prostor za park, gde će biti zabranjena svaka gradnja“, istakao je Vesić.

Vesić je građanima obećao da će plan detaljne regulacije biti usvojen na sednici Skupštine grada najkasnije do novembra, čime će biti stavljena tačka na pokušaj bilo kojeg investitora da gradi na tom prostoru.

Vesić je razgovarao sa građanima i o drugim problemima sa kojima se suočavaju građani koji žive u Mileševskoj ulici, kao i o tome šta može da se uradi u Ulici Radoslava Grujića. Obećao je da će grad preduzeti sve druge pravne mere koje prema zakonu ima na raspolaganju, kako bi se zaštitili interesi grada i građana.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Vesić sa građanima o parku na Vračaru”

  1. Unakazili su Vracar, ne samo ovi nego i oni pre njih. Dozvolili su da pohlepni i bezobzirni investitori u uskim vracarskim ulicamazidaju visespratnice tako da mnoge od njih vise sunca ne vide. Zgrada uz zgradu bez ikakvog reda i smisla, bez zelenih povrsina, bez igralista, mnoge i bez garaza…uzas nad uzasima…zlocin.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.