Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i gradonačelnik Dragan Đilas razgovarali su juče nešto više od jednog sata u Vladi Srbije o projektu „Beograd na vodi“.


Po završetku sastanka Đilas nije želo da da izjavu novinarima koji su čekali ispred zgrade Vlade. U saopštenju Vučićevovog kabineta istaknuto je da je za sporovođenje projekta „Beograd na vodi“ neophodna saradnja republičke i gradske vlasti.

Sastanku su, kako je navedeno, prisustvovali i predstavnici Direkcije za imovinu Srbije, Železnica Srbije, kao i drugi članovi republičke i gradske vlade. Dogovoreno je da se „intenzivira saradnja i formiraju zajedničke radne grupe“, kako bi se ubrzala realizacija projekta. „Beograd na vodi“ je idejni projekat za obimnu rekonstrukciju centralnog dela Beograda uz desnu obale reke Save i za izgradnju poslovno-stambenog i turističkog kompleksa zgrada na mestu Beogradske autobuske stanice i Glavne železničke stanice gde su sada i pruge, magacini, napušteni objekti. Da bi se realizovao projekat star nekoliko decenija, uz ukidanje Glavne železničke stanice i otvaranje nove, u Prokopu, treba ukinuti prugu duž obale Save, oko Kalemegdana, izgraditi most kod Vinče, preseliti Beogradsku autobusku stanicu u Novi Beograd, završiti gradsku obilaznicu na pravcu E-75 i most Zemun-Borča.