Čitaoci

Retki i britki glasovi poput Petričićevog

Tu, nedavno, na stranicama ovog lista, Dušan Petričić je izrekao: „S druge strane naše pijačne tezge ukopala se, kao kreator novih društvenih pravila, opasna družina drumskih razbojnika vođena najvećim hohštaplerom, prevarantom, lopovom i bolesnim umom bez premca u našoj novijoj istoriji.“

Vučićev portret na zidu u kantini kasarne

Čitalac Danasa poslao nam je fotografiju sa slikom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, za koju je naveo da se nalazi na zidu u kantini vojne kasarne u Beogradu. U opisu fotografije napisao je: „Slobo zar si ti“?

Šta je to „namenska industrija“?

Već duže vremena pitam se šta je to u stvari – „namenska industrija“, termin, po meni sasvim nerazumljiv i neodređen, a ipak u upotrebi, verovatno samo u Srbiji, možda još uvek i u nekoj od bivših jugoslovenskih republika.

Tražimo pristup masovnoj grobnici u Đakovici

Porodice žrtava kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji traže da država Srbija i EULEKS obezbedi odlazak i obilazak masovne grobnice u Đakovici, gde se vrši iskopavanje posmrtnih ostataka.

Oboleli od previše decibela

Da li su Beograđani prestali da razgovaraju? Ta misao me proganja već neko vreme.

Tragedija se ne sme zloupotrebljavati

Nesporno je da porodica tragično nastradalog pilota Vojske Srbije treba da očekuje svaku vrstu pomoći od ministarstva odbrane, a pre svega rešavanje stambenog pitanja.

Poslednja pretplata na „stabilnog evroligaša“

KK Crvena zvezda pratim od onih sezona kad je Aleksandar Trifunović bio kapiten, počeo sam da gledam uživo kao srednjoškolac, a od sezone 2008./2009. vlasnik sam sezonske karte.

Jesmo li spremni?

Postoje datumi koje Srbi i Srbija nikako ne bi smeli da skrajnu na marginu sećanja. Dva, kalendarski veoma bliska, ali i u protoku vremena ne tako davna.