Ovo je zaista ponižavajuće! Pazite, ovde osnovne karakteristike jednog redovnog i normalnog života smatraju se kao uspeh i veliko postignuće vlasti.

Realan uspeh bi bio da u bolnicama ima lekova, zavoja i kreveta, da nam se deca ne leče sms porukama, da mladi ne moraju da postanu deo vladajuće stranke da bi dobili bilo kakav posao… što je nažalost, u našoj zemlji, redovan slučaj.

Danas nam se predstavlja kao epohalni uspeh ukoliko se Predsednik rukovao nekoliko puta sa nekim predstavnikom druge države, ako nam dolaze strane investicije koje su došle zbog velikih subvencija, niskih radničkih prava i mizernih prihoda, dok se našim poljoprivrednicima smanjuju subvenice! Za mene je to veliki apsurd. A, na to sve naš

Predsednik se hvali da smo mi zemlja jeftine radne snage, i kritikuje narod kako samo kuka… Ovakva ciničnost i nepristojnost je zaista nedopustiva za jednog predstavnika države koji je na to mesto došao zahvaljujući narodu! Gde je kancelarija za brze odgovore, gde je zakon o poreklu imovine, gde su nove škole, obdaništa, domovi zdravlja, gde je pravna država…!?

A, da ostala su u predizbornoj kampanji kao spisak obećanja data građanima.

Institucije su devastirane u kojima vlada korupcija i kriminal, politički oponenti vlasti se zastrašuju, ponižavaju i optužuju da su strani plaćenici, politikanti i domaći izdajnici, standrad života je sve niži i niži, narod bukvalno beži iz Srbije, iz njihove samo prividne „napredne“ države!

U našoj zemlji, izraženost osnovnih građanskih prava zavisi od mere podrške političkoj opciji kojoj pripadate ili ukoliko niste privrženo i podanički odani vladajućoj strukturi. Pluralnost mišljenja mora se prožimati kroz ceo politički i društveni život, nikako stvarati jednoumlje.

Vlast ima percepciju da će se samo izdvajanjem novca podići natalitet. U Srbiji ne postoji socijalna i pravna sigurnost, nizak standard i kupovna moć nema jasne perspektive sa tu decu, nema pravne države koja bi štitila sve te trudnice od eventualnog otkaza na poslu. Nije sve u novcu, ceo sistem mora da se menja. Ne smemo dozvoliti da politički diletanti odlučuju o našoj sudbini, moramo svi da dignemo glas da se suprostavimo bahatosti, primitivizmu i bezakonju! A, prvo što treba da uradimo, jeste da reformišemo ovu katastrofalnu vlast.

Autor je maturant srednje medicinske škole u Beograd i član PSG.