Saša Dragin Nepuna dva meseca od osnivanja Ministarstva zaštite životne sredine, resornom ministru Saši Draginu pošlo je za rukom da prvi put u Srbiji privremeno zabrani rad firmama osumnjičenim da su izazvale zagađenje reka i pomor 20 tona ribe u Knjaževcu, sve dok ne dokažu da nisu odgovorne za ekološki incident. Nakon što su direktori preduzeća najavili tužbe, smireno je odgovorio: „Zakon obavezuje Ministarstvo da reaguje. Nema kompromisa sa zagađivačima.“ Obećao je i da će šteta, procenjena na 10 miliona dinara, biti isplaćena od sredstava Ministarstva. Kada je stupio na dužnost, Dragin je najavio hitno donošenje niza zakona iz oblasti zaštite životne sredine, akcionih planova za rešavanje zagađenja Pančeva i ostalih ekološki crnih tačaka Srbije. U više navrata je izjavljivao da će zagađivači biti najstrože kažnjavani, „u skladu sa zakonom“.
Saša Dragin je rođen 10. juna 1972. u Somboru. Završio je OŠ „Đorđe Natošević“ u Novom Sadu, a srednju poljoprivrednu „Dr Siniša Stanković“ u Futogu. Diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu 1999. da bi poslediplomske studije, smer genetika i oplemenjivanje domaćih životinja, završio 2003. na istom fakultetu sa prosekom 9,85. Tu je i doktorirao 28. aprila 2007.
Asistent je na predmetu Fiziologija domaćih životinja i saradnik na predmetu Fiziologija – veterinarski smer na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu. Radio je na Odseku za stočarstvo u Selekcijskoj službi i Laboratoriji za reprodukciju domaćih životinja. Poseduje sertifikat za rad u laboratoriji za molekularnu genetiku. Radio je i u laboratoriji za dizajniranje trasgenih životinja, kao i u laboratoriji za molekularnu genetiku domaćih životinja na Univerzitetu države Ilinois – Urbana u Americi. Boravio je u Istraživačkom institutu za animalnu proizvodnju u Nitri, Republika Slovačka, gde je na Odseku za genetiku i reprodukciju domaćih životinja postavio ogled, izradio magistarsku tezu i doktorsku disertaciju. Uprkos tome, Saša Dragin smatra da kloniranje životinja „nema perspektivu“, jer je ekonomski neopravdano. Budućnost genetskog inženjeringa vidi u kloniranju organa.
Od 2004. zamenik je sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine. Jedan je od osnivača Internacionalne organizacije studenata poljoprivrede, a osnivač je i predsednik Komore mladih Novi Sad.
Dragin je nosilac medalja sa prvenstva Balkana i Mediterana u skijanju na vodi. Oženjen je. Vozi opel kadet iz 1988. Odlično govori engleski, a služi se nemačkim jezikom. Kažu da poseduje i odlično znanje iz oblasti informatike.