Bez dnevnopolitičke konotacije: KK Partizan je klub svih svojih navijača, ali ne dozvoljava zloupotrebu stručnog štaba u političke svrhe.

Koji normalan sportski zaljubljenik ne bi potpisao ove misli, pa bile i tvitovane. Ko će, i da tako misli, javno izreći da politika ne zagađuje sport, da manipulacija sportistima i njihovim rezultatima, kao i kritičnom masom sa tribina, nije jedna od rak-rana ovog prostora. Misli su, dakle, sjajne, ali su popločane blatnjavim razlozima.

Sergej Trifunović, glumac i tek nekoliko dana predsednik Pokreta slobodnih građana, postavio je na svoj tviter nalog preksinoć pre ponoći fotografiju sa trenerom Partizana Andreom Trinkijerijem sa porukom – „Čovek koji će me naterati da ponovo dolazim na tekme. I hoću.“ Sat dva kasnije, posle ponoći, pojavila se reakcija predsednika Ostoje Mijailovića i KK Partizan, u gluvo doba. Sa ničim izazvanim gore pomenutim stavovima, sa reagovanjem na „politizaciju“ koje nije bilo ni u tragovima.

U jednoj od retkih zemalja gde se smatra važnim za koga navija šef države, koji uzgred kolegama državnicima poklanja dres jednog kluba, a ne reprezentacije, i koji je po „zahvalnicama“ sportista i sportskih funkcionera najzaslužniji i za olimpijske medalje, i za učešće u Ligi šampiona, i za opstanak klubova, nalaziti „dnevnopolitičku zloupotrebu“ u „selfi“ slici sa trenerom Partizana više je nego bizarno. U zemlji gde se predsednici saveza i klubova, a ponekad i selektori postavljaju po političkoj direktivi, tvit koji ne može biti apolitičniji, postao je predmet partijske „budnosti“ koja sa sportom nema nikakve veze.

Na društvenim mrežama je poslednjih meseci postavljeno na hiljade „selfija“ sa Trinkijerijem, niko, eto, nije to „zloupotrebio“ do Sergeja. Ako ste protiv vlasti, a „navodno“ volite Partizan, ne možete baš ni da se slikate.

Povezani tekstovi