Još se nije slegla prašina zbog tog incidenta, a crkve i verske zajednice uspele su da nagovore Vladu Srbije da povuče Predlog zakona protiv diskriminacije samo dan pre nego što je trebalo da se nađe u Narodnoj skupštini.

Zahvaljujući predanosti organizacija za ljudska prava, rukovodstvo Sava centra očekuju tužbe, a novi Nacrt antidiskriminacionog zakona, koji je Vlada Srbije usvojila, brani prava i slobode gej populacije. Jedan od najzaslužnijih za napredak u borbi protiv diskriminacije nad homoseksualcima je predsednik GSA Boris Milićević. On je pre nekoliko dana najavio da će ove godine sigurno biti održana gej parada u Beogradu.

Rođen 18. maja 1974. godine, Boris je do svoje osme godine boravio u domovima za decu. Tada su ga usvojili Vlade i Jela iz Trstenika. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Trsteniku, nakon čega je upisao Ekonomski fakultet u Beogradu. Kada je postao apsolvent, odlučio je da napusti ekonomiju i da počne da se bavi drugim poslovima.

Još u ranoj mladosti shvatio je da nije kao većina dečaka, a kada je postao siguran u svoju seksualnost, imao je punu podršku roditelja. Najomiljeniji pisac mu je Erih Marija Remark, ali voli da čita Tomasa Mana i Pola Ostera. Iako je često zauzet, uvek nađe vremena za prijatelje. Kako kaže, ranije je dosta izlazio, a sada više vremena provodi uz muziku i čitanje. Najomiljeniji bendovi su mu Rejdiohed (Radiohead) i Masiv Atek (Massive Attack), ali voli i klasiku, elektroniku, rokenrol, kao i pop iz osamdesetih godina.

Vikendom voli da pogleda dobru fudbalsku utakmicu ili neki film. Mišel Gondri je za njegov ukus najbolji režiser, a filmovi kojima se uvek rado vraća su Istrebljivači V kao Vendeta. Jedan od omiljenih citata mu je: „Ideje su otporne na metke“. Boris trenutno nije u emotivnoj vezi.