Zarazio ga je film „Help!“ i bendovska filozofija, te je prošle godine ponovo okupio grupu i krenuo na povratničku turneju, u sklopu koje će 16. oktobra navratiti i u Beograd i zasvirati nakon pune 22 godine. „Toliko dugo nismo svirali u Beogradu i toliko mi je sve to emotivno“, rekao je Hus, kompozitor, gitarista i osnivač ovog legendarnog benda.

Hasanefendić je rođen 30. januara 1954. u Banjaluci. Uvek voli da istakne da se oseća kao pravi Zagrepčanin, što je i prirodno s obzirom na to da se u hrvatsku prestonicu preselio odmah po rođenju. Sobu u kojoj je odrastao naziva stereo-zonom, jer su pored kreveta bila dva velika zvučnika iz kojeg su dopirali zvuci: Dženezis, Pink Flojda, Jes, Bitlsa, Rolingstonsa. U tinejdžerskim godinama važio je za problematičnog momka, koji ne trpi autoritet, te je baš zbog toga promenio čak tri gimnazije. Pod uticajem oca, inače slikara, želeo je da upiše likovnu akademiju, međutim, kako u tome nije uspeo odlučio se za opciju broj dva – Pravni fakultet. Hus se razočarao kada je shvatio da pravosudni sistem ne funkcioniše kao u filmovima i baš negde u to vreme zakotrljala se njegova muzička karijera. Prve konkretne korake načinio je sa sastavom Grupa 220. Tada je napravio pesmu „Ja sam parni valjak“, a do savršenstva ju je doveo sa svojom narednom grupom koju su uz njega činili i Jurica Pađen, Zlatko Miksić Fuma, Aki Rahimovski i Srećko Antonioli. Na jednoj od proba pokojni Fuma je rekao: „Zašto se ne bismo zvali Parni valjak?“. U to vreme, tačnije 1975. postojali su bendovi koji su imali imena Teška industrija, Buldožer, to se tada „nosilo“, a Hus sumnja da bi bend danas nazvao Parni valjak. Bend je prve ozbiljne svirke upisao na turneji Ju grupe.

Po povratku iz vojske Hus je producirao prvi singl grupe Azra sa pesmama „Balkan“ i „A šta da radim“. Inače, Džoni Štulić je u jednoj fazi Husovog života imao bitan uticaj na njegove muzičke poglede. Hus je jedan od osnivača najvećeg stručnog udruženja u Hrvatskoj, „Hrvatske glazbene unije“. Njegov brat od strica Sead Hasanefendić je bivši selektor rukometne reprezentacije Srbije. Svojevremeno, Hus je sumnjao da će Valjak ikad više doći u Srbiju.