Nata Mesarović je izabrana od svojih kolega sudija na Opštoj sednici VSS za vršioca dužnosti i to bez protivkandidata, jer je dojučerašnja predsednica Vida Petrović-Škero odbila kandidaturu.

Ono što Natu Mesarović očekuje na mestu predsednice najvišeg suda u državi jeste reforma, ali je svakako veliko pitanje da li će do 1. januara naredne godine, do kada traje v.d. stanje, uspeti temeljno da reformiše sud, koji je svih ovih godina prećutno odbijao reformu, prebacujući odgovornost na politiku.

Nata Mesarović je rođena 19. juna 1950. u Beogradu. Završila je Pravni fakultet 1974. godine. U naredne dve godine radila je kao sudijski pripravnik i stručni saradnik u Privrednom sudu u Beogradu, a zatim je do 1985. bila gradski sudija za prekršaje. Napredak u sudijskoj karijeri došao je kada je postala sudija Četvrtog opštinskog suda u Beogradu, gde ostaje 12 godina, do 1997. i prelaska za sudiju beogradskog Okružnog suda. Kao sudija krivičar tog suda radila je najteže slučajeve – ratne zločine u Sjeverinu, ali i slučaj bivše direktorke Beogradske banke – Borke Vučić. Aprila 2003. Nata Mesarović je izabrana za sudiju Vrhovnog suda, ali je odmah delegirana za sudiju u Veću Specijalnog suda, koje je sudilo proces veka – suđenje za ubistvo premijera Đinđića. Posle odlaska predsedavajućeg sudije Marka Kljajevića u septembru 2006, postaje predsedavajući sudija. Nakon osuđujuće presude „zemuncima“ i pripadnicima JSO polovinom maja 2007, već u januaru naredne godine vratila se u svoj matični sud – Vrhovni. Ceo njen „angažman“ na suđenju za ubistvo premijera bio je propraćen pretnjama. Na pragu vikendice su joj ostavljene tri crvene ruže, što je simbol JSO, pretili su joj telefonom, a na kraju je dobila i pisano upozorenje od „Srba iz Čikaga“. Ipak, u Vrhovnom sudu je dobila lošu kancelariju, a pojedine kolege su joj zamerale što je u sud dolazila sa obezbeđenjem, „jer ga druge sudije nemaju“, zanemarujući pri tom pretnje i ulogu u najvažnijem suđenju u Srbiji u poslednjih 50 godina.

Iza nje nema skandala, a kolege je veoma uvažavaju. Udata je i ima sina, koji je sudija u jednom beogradskom opštinskom sudu. Ima i unuke.