Šef beogradskog odbora Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović, od pre dva dana prvi je čovek te partije u beogradskom parlamentu. Na to mesto napredovao je odlaskom Aleksandra Vučića iz javnog života. Da pomak nije slučajan svedoči poverenje koje mu je stranka ukazala uvrstivši ga u tim za odbranu Vojislava Šešelja pred Haškim tribunalom, ali i brojne medijske spekulacije koje su ga postavljale na mesto generalnog sekretara SRS. Šarović je bio i glavni kandidat  za mesto glavnog menadžera Beograda, u slučaju da je prevagu odnela koalicija sa SRS i da je Aleksandar Vučić izabran za gradonačelnika. On kaže da za njega glavni utisak u karijeri nije napredovanje u stranci i kojekakva moguća imenovanja kojima bi mu se ukazala čast, već činjenica da je proteklih nekoliko dana izneveren od ljudi kojima je bezrazumno verovao.

Od prvog obraćanja odbornicima Skupštine Beograda Šarović je pokazao još oštriji radikalski stav rečima da „sledi novo lice Srpske radikalne stranke, sa mladim stručnim ljudima“. Ovaj mladi radikal, javnosti je prvi put zapao za oči kada se u javnosti pojavila informacija da je tokom 2005. na račun putnih troškova od „rodnog Vranja“ do Skupštine Srbije uzeo čak 1,6 miliona dinara. Toliki izdatak bio bi „opravdan“ da Šarović nije imao prebivalište u Beogradu, da nije bio odbornik na opštini Stari grad, i da nikada nije putovao iz Vranja na sednice.

Drugi put eksponirao se kada je za jedan beogradski list izneo mišljenje o crkvenom krštenju građana. Šarović smatra da se krštenje odraslih i dece razlikuje, pa se tako deca samo krste, a odrasli pohađaju i časove. Kazao je da je i sam išao u crkvu na obuku, koja podrazumeva upoznavanje s pravoslavljem, te da je imao časove i bio spreman za taj čin.

Šarović u javnost dospeva i tokom predizborne kampanje kada je u januaru pretučen od strane nepoznatih mladića dok je ispred jednog od novobeogradskih Mekdonaldsa sedeo u automobilu sa vidnim obeležjima SRS. Upravo to je, prema nagađanjima, i razlog zbog kojeg je ostao veran tvrdom radikalskom jezgru.

Neposredno pred prekjučerašnje imenovanje za šefa odborničke grupe SRS u Skupštini Beograda, Šarović se još jednom pojavljuje u medijskim spekulacijama. Naime, procurela je „pouzdana informacija“ da je baš on tvorac Šešeljevog pisma, koje je pročitano na sednici Centralno otadžbinske uprave. On je te informacije kategorički demantovao ocenivši ih kao laži i želju da se poljulja autoritet Vojislava Šešelja pa i same Srpske radikalne stranke.

Nemanja Šarović rođen je 28. decembra 1974. godine u Beogradu gde je završio Prvu gimnaziju. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu. Pre ulaska u politiku radio je godinu i po dana kao pripravnik u jednoj advokatskoj kancelariji i dve i po godine u Prvom opštinskom sudu. Neoženjen je.