Svi znamo kako je nastao Radio 101. Skupilo se društvo iz naselja te svoju ljubav u radioamaterizam i radiovalove pretvorilo u Omladinski radio, poznatiji kao „Stojedinica“. Danas, 20 godina kasnije javlja se nova radioamaterska scena – wireless zajednica zagrebačkih naselja. Sve je isto osim tehnologije. Dok je društvo sa „Stojedinice“ koristilo analognu opremu, wireless freakovi koriste digitalnu, koja pruža mnogo više.
Uz glasovnu komunikaciju, nove tehnologije za relativno malo novca nude razmjenu svih oblika komunikacije. Samo nebo i ljudska mašta su granice. Iskušavajući mogućnosti često zastarjele opreme, neshvaćeni, pokušavaju kreirati neki novi svijet. Kao i iskusniji im kolege sa „Stojedinice“ u borbi za demokraciju, i neki novi klinci nailaze na prepreke. Prije svega financijske, jer sve plaćaju sami. Grad koji raznim udrugama novac dijeli šakom i kapom, njih zaboravlja.
„Nismo dobili ni lipe“, žale nam se dečki. Ponekad im i ljubomorni susjedi zabrane postavljanje antena na krovove. Sve češće se žali i bogatiji „stalež“ – davatelji internetskih usluga i koncesionari kablovskih televizija – koji u klincima vide državne neprijatelje jer građanima ne prodaju nešto što ionako mogu dobiti besplatno.
No, dečki iz kvarta prkose kapitalizmu i, kako kažu, ništa ih neće zaustaviti na putu u bolju budućnost.