Nole od ljubavi do mržnje 1Foto: Luca Marziale / Danas

Kratak je put od ljubavi do mržnje, naročito u tabloidima. Novak Đoković ga je prešao za samo par dana, i to mu čak nije prvi put.

Objava na društvenim mrežama najboljeg tenisera sveta da su „čist vazduh, voda i hrana ključevi zdravlja“, te da je „bez toga svaka reč o zdravlju suvišna“ bila je signal za režimske novinare da ljubimca pretvore u izdajnika nacije.

Međutim, nije lako nekog ko je više od decenije u svetskom vrhu uvaljati u blato kroz nekoliko naslova.

To se najbolje videlo pre tri i po godine kada se fotografisao sa fudbalerima Hrvatske i poručio da će navijati za njih na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Prvi kamen je tada bacio istaknuti glasnogovornik SNS-a Vladimir Đukanović nazvavši ga „izdajnikom“, a tabloidi su poslušno sledili zadatu temu.

Međutim, kako se cela priča marketinški brzo obila u glavu naprednjacima, epilog je bio upućivanje izvinjenja sportskoj legendi.

Usledila su objašnjenja da je Nole ipak svetski, a naš, te da tobož ima i vid obaveze da bude dobar i prema susedima.

Sve je izglađeno u stilu – ne mora baš da ih bodri tako javno, ali kao sportista nema ni obavezu da ih kao ministar policije naziva „ustašama“ i „koljačima“.

Poučeni fijaskom iz 2018. marketing stručnjaci SNS-a su ovaj put napad na Noleta proširili i na porodicu, pa je tako javnost saznala da Vera Ristić, majka Jelene Đoković (Novakove supruge), godinama unazad „gradi mini hidroelektrane po Srbiji“.

Tabloid „Alo“ je bio najeksplicitniji sa naslovom „Lažna podrška lažnim ekolozima – majka Jelene Đoković šefuje energetskoj mafiji“.

Dan kasnije, posle (iznuđenog?) Novakovog objašnjenja da borbom za čist vazduh i vodu ne može pripadati „ni poziciji ni opoziciji“, ponovo je preko noći postao omiljeni srpski sin naroda i narodnosti.

I sad je opet sve u redu.

I Novak i Jelena i mama Vera mogu da odahnu. Bar do sledećeg puta. Dok se ne ukaže ponovo potreba za „izdajničkom“ crtom najboljeg na svetu. A ne sumnjajte, ukazaće se.

Biće Nole opet izdajnik, ako zatreba. Ironično zvuči činjenica da za naprednjake stvarno nema nedodirljivih, bar kad je blaćenje u pitanju. Dakle, nastaviće se…

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.