Noćna hajdučija u Košutnjaku: Posečena zdrava stabla (FOTO, VIDEO) 1Foto: Screenshot Facebook/Petlovo brdo

To se večeras dogodilo u našem Košutnjaku. Na prepad i noću (kako to uvek radi mafija) smo zatekli kamion sa već utovarenim posečenim stablima crnog bora. Nikakav radni nalog nisu imali. Nikakve papire i plan o seči, plus što nisu ni znali šta je to. Nije bilo prisutno ni odgovorno lice ni šumarski inspektor. Odakle su došli … tišina. Gde nose stabla … muk. Ko vas je uveo u Košutnjak … gledaju u asfalt. A najlepši deo Košutnjaka ograđen.

Zaključak za današnju hajdučiju – Sportski centar je postao partijski plen, onda je „ekipa“ odlučila da u parku sagradi šta se njima ćefne, ogradi park i proglasi ga svojim. Zabrani čak i prolaz Beograđanima. Onda… pošto shvate da im trebaju pare „srede“ da maznu jedno 12 miliona evra da bi sagradili to što im se „javilo“. Onda im se telefonom javi Veliki Voljeni Vođa i požali se da „mala Staša“ nema gde da vežba i „ekipa“ odluči da impresionira VVV sa veštačkom stenom od najmanje 1,2 miliona evra. Ah da, zaboravismo … ekipa u tom svom plenu već ima i hotel (Trim), kafić, restoran, teniske terene i klub. To im je malo i hoće još. Proširuju se jer im je sve ovo malo. A da bi mogli da dođu sa svojim džipovima treba da se izgradi 207 parking mesta. Sa ulicama. I to u najlepšem delu našeg Košutnjaka.

Svitanje bez šume crnih borovaNakon 50 godina danas je prva zora bez ove lepoteIzveštaj od juče:Oko 19.00 smo…

Gepostet von Petlovo brdo am Dienstag, 18. Juni 2019

Da li ste znali da ovaj deo Košutnjaka zapravo nije ni bio naš?

Osim što ga otplaćujemo preko poreza i dažbina. Tada jeste naš.

Da li ste ikada mogli da pomislite da će Košutnjak biti ograđen?

Da li ste ikada mogli da pretpostavite da će ga poseći u najlepšem delu?

Da li ste ikada mogli da zamislite betonske nakaze u Košutnjaku?

Od noćas sve to imate.

Samo zbog toga što vas mrzi da se prošetate kad zatreba i kad vas pozovemo.

Ko hoće na popravni može – sutra (tj. već danas) ujutru od 08.00 pa sprečite dalju seču ako vas bude dovoljno. Noćna smena je odradila svoj deo. Ako vas se skupi bar 50, dolazimo i mi ponovo.

Noćna hajdučija u Košutnjaku … Kada dođu kamionom bez tablica, bez ikakvih papira, u šest sati uveče i krenu da seku park .. pa tu je onda sve jasno … Fantomi iz Hercegovačke su i nas posetili …

Noćna hajdučija u Košutnjaku …Fantomi iz Hercegovačke su i nas posetiliPosečena su najlepša stabla crnog bora stara 50 godinaKada dođu kamionom bez tablica, bez ikakvih papira, u šest sati uveče i krenu da seku park .. pa tu je onda sve jasno To se večeras dogodilo u našem Košutnjaku. Na prepad i noću (kako to uvek radi mafija) smo zatekli kamion sa već utovarenim posečenim stablima crnog bora. Nikakav radni nalog nisu imali. Nikakve papire i plan o seči, plus što nisu ni znali šta je to. Nije bilo prisutno ni odgovorno lice ni šumarski inspektor. Odakle su došli … tišina. Gde nose stabla … muk. Ko vas je uveo u Košutnjak … gledaju u asfalt. A najlepši deo Košutnjaka ograđen. Zaključak za današnju hajdučiju – Sportski centar je postao partijski plen, onda je "ekipa" odlučila da u parku sagradi šta se njima ćefne, ogradi park i proglasi ga svojim. Zabrani čak i prolaz Beograđanima. Onda … pošto shvate da im trebaju pare "srede" da maznu jedno 12 miliona evra da bi sagradili to što im se "javilo". Onda im se telefonom javi Veliki Voljeni Vođa i požali se da "mala Staša" nema gde da vežba i "ekipa" odluči da impresionira VVV sa veštačkom stenom od najmanje 1,2 miliona evra. Ah da, zaboravismo … ekipa u tom svom plenu već ima i hotel (Trim), kafić, restoran, teniske terene i klub. To im je malo i hoće još. Proširuju se jer im je sve ovo malo. A da bi mogli da dođu sa svojim džipovima treba da se izgradi 207 parking mesta. Sa ulicama. I to u najlepšem delu našeg Košutnjaka.Da li ste znali da ovaj deo Košutnjaka zapravo nije ni bio naš ?Osim što ga otplaćujemo preko poreza i dažbina. Tada jeste naš.Da li ste ikada mogli da pomislite da će Košutnjak biti ograđen ?Da li ste ikada mogli da pretpostavite da će ga poseći u najlepšem delu ?Da li ste ikada mogli da zamislite betonske nakaze u Košutnjaku ?Od noćas sve to imateSamo zbog toga što vas mrzi da se prošetate kad zatreba i kad vas pozovemoKo hoće na popravni može – sutra (tj. već danas) ujutru od 08.00 pa sprečite dalju seču ako vas bude dovoljno. Noćna smena je odradila svoj deo. Ako vas se skupi bar 50, dolazimo i mi ponovo.

Gepostet von Petlovo brdo am Dienstag, 18. Juni 2019